jueves, 16 de marzo de 2017

PIPEC 5

PIPEC 5

MONERES, PROTOCTISTS I FONGS



B.- TINCIÓ I OBSERVACIÓ DE BACTERIS DE IOGURT

1.- Què li ha passat a la llet? On es troben els bacteris que ho fan possible?

La llet va passar de líquida a quallada
Es troben en el iogurt que està fet ja.



2.- Quin paper exerceix el cxalor i el va fregir en l'elaboració de iogurt?

El calor mata bacteris que pot tindre la llet i activa el Streptococcus termophilus i el Lactobacillus bulgaricus.

3.-Per què ho tenem de conservar en el frigorífic i menjar-los abans d'una setmana?

Perquè estos ferments es mantenen vius després de la fermentasio pel fred.
S'han de menjar en menys d'una setmana per a evitar que les bacteris no estguen en bones condicions i provoquen malaties.

4.- A quin tipus morfològic pertanyen els bacteris que observes en la preparació del iogurt? Fex un dibuix representatiu de cada un d'ells

El tipus morfològic són: Cocos (forma esfèrica)

                                                          ○ ○




5.- Els bacteris del iogurt són autòtrofes o heteròtrofes? Per què?

Són heteròtrofes.
S'alimenten de la lactosa de la llet.

6.- Els bacteris del iogurt són simbiòtics, paràsites o sapròfites? Per què?

Són sapròfites.
S'alimenten de matèria orgànica i no provoquen malaties.







D.- OBSERVACIÓ DE XAMPINYONS

1.- Dibuixa la mostra observada indicant cada una de les seues parts.


  

( El himenòfono són les ratlles negres que es veuen en forma de raigs de sol. La cutícula es la part exterior redona, com si fora la circunferència. No hi ha un símbol que siga paregut.)

2.-En què es diferencia i què tenen en comú estos dos fongs?

Sols hem vist un fong

3.- Busca informació sobre els principals bolets comestibles de la Comunitat Valenciana


   Níscalo o rovelló: aflora a la tardor en pinars
                                                     

Bolet de sant Jordi o “Gos xic”:apareix en abril i maig als boscos i praderes.Disminueix el sucre en la sang
                                               


Russula: si té sabor picant no es pot menjar

                                                             

Bolets edulis o bolet de carabaça: de color taronya el baret
                                            


Boletus aestivalis: creix de primavera fins a final d'estiu baix els roures

                                                           

Senderuelas:creix tot l'any formant cercles, s'anomenen rogle de bruixe
                                                 
      


Colmenilles: creixen baix els ciprers.Són molt tòxiques si es menjen crudes
                                                     

Macrolepiotas o parasol: té un baret molt grans
                                               

Agaricus bisporus:coneguda com xampinyons    

                                               




     Jorge Marco Bielsa
1 ESO A Nª 16

2 comentarios: