PIPEC
5
MONERES,
PROTOCTISTS I FONGS
B.- TINCIÓ I OBSERVACIÓ DE
BACTERIS DE IOGURT
1.- Què li ha passat a la llet? On
es troben els bacteris que ho fan possible?
La llet va passar de líquida a
quallada
Es troben en el iogurt que està fet
ja.
2.- Quin paper exerceix el cxalor i
el va fregir en l'elaboració de iogurt?
El calor mata bacteris que pot tindre
la llet i activa el Streptococcus termophilus i el Lactobacillus
bulgaricus.
3.-Per què ho tenem de conservar en
el frigorífic i menjar-los abans d'una setmana?
Perquè estos ferments es mantenen vius
després de la fermentasio pel fred.
S'han de menjar en menys d'una setmana
per a evitar que les bacteris no estguen en bones condicions i
provoquen malaties.
4.- A quin tipus morfològic
pertanyen els bacteris que observes en la preparació del iogurt? Fex
un dibuix representatiu de cada un d'ells
El tipus morfològic són: Cocos (forma
esfèrica)
○
○
5.- Els bacteris del iogurt són
autòtrofes o heteròtrofes? Per què?
Són heteròtrofes.
S'alimenten de la lactosa de la llet.
6.- Els bacteris del iogurt són
simbiòtics, paràsites o sapròfites? Per què?
Són sapròfites.
S'alimenten de matèria orgànica i no
provoquen malaties.
D.- OBSERVACIÓ DE XAMPINYONS
1.- Dibuixa la mostra observada
indicant cada una de les seues parts.
( El himenòfono són les ratlles
negres que es veuen en forma de raigs de sol. La cutícula es la part
exterior redona, com si fora la circunferència. No hi ha un símbol
que siga paregut.)
2.-En què es diferencia i què
tenen en comú estos dos fongs?
Sols hem vist un fong
3.- Busca informació sobre els
principals bolets comestibles de la Comunitat Valenciana
Níscalo o rovelló: aflora a la
tardor en pinars
Bolet de sant Jordi o “Gos
xic”:apareix en abril i maig als boscos i praderes.Disminueix el
sucre en la sang
Bien
ResponderEliminarLoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool
ResponderEliminar